mandag 14. april 2014

God påske fra gamlehjemmet!

Jula varer helt til påske, sies det. Men nå får det holde. Når siste innlegg ønsker god jul sier det noe om hyppigheten. Men …
Jeg skriver og skriver og skriver. Ikke bloggposter åpenbart, men bok. Bok om aldring og alderdom. Når førtiåringer bråstopper, snur seg tilbake og bruker resten av livet til å tviholde på tapt ungdom, er noe riv ruskende galt. Når konfirmanten ønsker seg penger for å spare til nye pupper er noe riv ruskenden galt. Når nittenåringen pumper opp leppene til sprekkeferdige plommer er noe riv ruskende galt. Når tjuefemåringen får sprøytet inn lammende gift mot "sinnarynken" i pannen er noe riv ruskende galt. Når vi forventes å være unge til vi dør er noe riv ruskende galt.
Jeg kan berolige alle ulykkelige "gamle" førtiåringer med at jeg fremdeles lever mine beste år, nå som nyslått pensjonist. Jeg er ikke en ung pensjonist. Jeg er en fornøyd, vital, oppegående, glad, nysgjerrig og livsbejaende pensjonist. Jeg har rynker, (flere smilerynker enn sinnarynker) men er ikke verken ulykkelig eller døende av den grunn. Kroppen min er aldrende, men den funker utmerket til det den er skapt for.
Livet er pokker så flott og uendelig mye lettere og mer interessant å leve uten å måtte slepe på stadig tyngre tapt ungdom. Denne gamlisen har det bra!
God påske til alle fra gamlehjemmet ;)

9 kommentarer:

 1. God påske til deg også! Gleder meg til boka kommer ut. Når er det planlagt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den skal ut januar 2015. Fremdeles mye jobb som gjenstår :)

   Slett
 2. Kjekt å se bloggoppdatering igjen! Og lykke til med skrivingen! Gleder meg til boken! - Du skriver så ærlig og sant!
  God Påske!

  SvarSlett
 3. Hei. Jeg er en skikkelig lesehest, men har ikke fått lest Idas dans før nå. Ble ferdig med den for en uke siden, og ennå tenker jeg mye på den. Den satte store spor hos meg. Det var nesten så jeg kunne kjenne hvor vondt du hadde det enkelte ganger men jeg kunne samtidig smile over all den kjærligheten det var i boken. Ida var heldig som fikk så mye kjærlighet. Ville bare takke deg, man blir litt "klokere" av å lese en slik bok. Hilsen mamma til to på 20 og 22.

  SvarSlett
 4. Takk til deg, Anonym, for fine ord om Idas dans.

  SvarSlett
 5. I dag leste jeg ut idas dans på ca. 4 timer. Den er den vakreste, ærligste og rørende boken jeg har lest. Den traff meg rett i hjertet, og jeg holder på å lese etter dansen nå. Takk for at du deler det mange ikke tørr å innrømme for selv og ikke minst for andre. Når noen er så ærlig føler man nesten at en kjenner personen litt. Så jeg vil bare takke for at du er så ærlig, modig og fin person. Denne boken vil jeg huske for alltid. Håper alt er bra med deg og dine, det fortjener du og din familie. Hilsen Mari, 19 år

  SvarSlett
 6. Takk for gode ord, Mari. Jeg kan forsikre deg at vi har det bra, hel hurven :)

  SvarSlett
 7. Leste ferdig Idas dans igår. Boka gikk rett i hjertet, og fikk meg til å smile og gråte. Så mye kjærlighet, samhold og styrke samlet i en bok. Leste litt nedover på bloggen her, så koselig at familien har blitt så stor, og at du snart kommer med enda en bok! Håper dere alle har det bra og nyter dagene:)

  -Camilla

  SvarSlett
 8. Takk for gode ord, Camilla. Jeg må snart gjøre noe med denne bloggen. De to siste postene har overskrift; God jul og God påske. Og i dag er det 16. august... Jeg driver med andre skriverier. Vi får se hva som skjer når dette bokprosjektet er ferdig

  SvarSlett