torsdag 23. desember 2010

GOD JUL ...

... til alle!
Den ene delen av ribba er klar. Den andre stekes i morgen. De julekakene vi liker, og spiser, er i boks. Verdens beste leverpostei er klar. Juleskinka er klar.
Her blir det jul.
15 1/2 person skal feire julaften i Mariesvei i år. Det blir kaotisk og moro. Vi gleder oss! Faren for veltet juletre er overhengende. Det blir, i så fall, ikke første gang. Det er vi drevne på. Det kan vi.
Nå sner det svære kjærringer utenfor vinduet mitt. Det blir ikke bare jul i år, det blir hvit jul.
Kurt Nilsen synger "Nå tennes tusen julelys". Det lukter røkelse og ribbe i hele huset. Og nå skal julepynten hentes frem fra loftet.
Det blir en god jul.
Det samme ønsker jeg alle dere andre også.
RIKTIG GOD JUL!

24 kommentarer:

 1. Lukter godt gjennom PCen, jo! God jul til deg, Gunnhild. Og de 14 1/2 andre også!

  Stor klem fra Kristine

  SvarSlett
 2. God jul, Gunnhild. Håper dere får kost dere masse og at juletreet ikke snubler overende for mange ganger.

  SvarSlett
 3. Aaah, julestemning i huset, menneskene man er glad i, og gode minner og tradisjoner - som at juletreet nok vil velte i år som i fjor :) Nyt gode dufter, god mat og god steming - og gode følelser! Og med det ønsker jeg deg og dine en god jul og et riktig godt nytt år! Gode tanker :) Klem!

  SvarSlett
 4. Høres som en fin jul! Håper dere koser dere og har fine familiedager sammen:)

  SvarSlett
 5. God jul til deg og dine:)

  Blir litt spesiell jul for meg i år. Første julen uten mamma. Men jeg kjenner til tross for det, at jeg gleder meg allikevel.

  W

  SvarSlett
 6. Håper du har noen gode juledager, Gunnhild. Jeg tenkte på deg i går. Du vet sikkert litt om at jula kan være både trist og fin samtidig. Ønsker deg alt godt i dagene som kommer - og i 2011.

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelige hilsener. Juledagene er over. Alt var som det skulle være.
  Juletreet gikk over ende ca et kvarter etter det var ferdig pyntet. Veltet av meg! Jeg skulle bare flytte det litt ...
  Hele huset ble erklært katastrofeområde etter at 13 1/2 person hadde forlatt åstedet sent på julaften. Noen timer senere var alt i skjønneste orden igjen. Klart for nye selskapeligheter og mer moro.
  Nå er det verste gjort. Roen har senket seg, huset står. Back to work.

  SvarSlett
 8. Hei Gunnhild.
  Håper dere har hatt en fin jul.
  Ville bare si takk for alt du har gitt meg gjennom Ida's bok. Den tente mange håp for meg.
  Du har vist meg at man aldri skal gi opp, og du er nok en av de mest fantastiske personene jeg vet om. Du er sterk. Det ordet innebærer så mye, og det tror jeg du vet.
  Takk igjen:)

  SvarSlett
 9. Iår lå Idas dans under treet til meg fra min kjære søster. Jeg begynte å lese den og jeg klarte ikke legge den fra meg. Tårene trillet. For en flott, sterk og VIKTIG bok. jeg er selv sykepleier, og jeg bemerket meg særlig det du skrev om det å være pårørende. Men også den sterke og bevegende måten du skrev på fikk tårene til å trille, ja, jeg hulket faktisk. For en fantastisk mor du er! For en varm og inkluderende person! Ida kunne ikke hatt en bedre mor og støttespiller.
  Da jeg var ferdig med boken krøp jeg under dyna og knuget og koste med sønnen min på 2 år. Og jeg håper, håper jeg blir en så sterk og god mor som du!
  God jul til deg og resten av familien! Og god jul til Ida! Hun danser nok hvor enn hun er!

  SvarSlett
 10. Tusen takk for vakre ord om Idas Dans, Lea Amalie og BeneP. Og godt nytt år til dere begge.

  SvarSlett
 11. Idas Dans lå under juletreet til meg i år også;) For en fantastisk bok. Du skriver godt, det var som om jeg var med dere. Vanskelig å lese, for alle tårene kom i veien. Gleder meg til du kommer med ny bok!
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 12. Kjære Gunnhild.
  Har nettopp lukket boka om Idas kamp, - og din. Takk for alt du deler, og for at du skriver om, og slik minner meg på hvor viktig det er at vi lever livet mens vi har det, at ærlighet og kjærlighet er viktig, og at vi er der for hverandre!- og ikke minst: At å takle livet på vår egen måte - utenfor de vante mønstre er lov, og riktig for de det gjelder!
  Datteren min fikk boka fra ei god venninne til jul, og i går tok jeg fatt på den.
  Kjente at jeg gikk veien sammen med deg som mamma, og er uendelig takknemlig for mine tre vanlige friske barn.
  Lykke til med familien som stadig vokser, ser jeg.
  Du og Ida har satt spor!
  Takk!

  SvarSlett
 13. Nettopp lest ferdig Idas dans. Den kunne ikke gitt meg et bedre syn og perspektiv på livet enn noe annet. Er så glad for at jeg brukte den siste natta i 2010 på å lese den historien. Tusen takk for at du skrev den.

  SvarSlett
 14. Kjære deg!

  Jeg leste boken din igår, perm fra perm - uten å legge den ned.
  Jeg tror aldri jeg har fellt så mange tårer av en bok. Jeg kommer aldri til å glemme boken, deg eller Ida.
  Det hele er så blodig urettferdig at jeg bare vil skrike i det uendelige. Men oppe i det grusomme marerittet er jeg så imponert over deg og din famile. For en verdig avslutning hun fikk på sitt liv... Jeg blir faktisk helt måløs. Måten du stellte med og tok vare på henne helt til det siste er bare helt fantstisk. Jeg tar av meg hatten....
  Jeg har jo googlet for å finne bilder av Ida - for en nydelig og sterk datter du hadde.
  Jeg kommer nok alltid til å kjenne en tåre i øyenkroken og en klump i magen når jeg hører/ser/leser om boken din eller Ida. Både på godt og vondt!!!

  Takk for at du delte denne historien med oss.
  Ønsker deg og dine en flott 2011 :)

  Mvh Britt Lise

  SvarSlett
 15. Takk til dere for flotte tilbakemeldinger på Idas Dans. Og GODT NYTT ÅR!

  SvarSlett
 16. Ja, jeg prøver alltid å la døren stå åpen. Noen ganger står den på vidt gap. Mamma har alltid sagt at det er viktig å ha kontakt med følelsene sine. Det er jeg veldig enig i.

  Godt nyttår, Gunnhild. Du er et fint forbilde.

  <3

  SvarSlett
 17. Jeg fikk en bok til jul av en god venn. En bok som har rørt meg på måter jeg ikke trodde var mulig. Har aldri grått så mye, men alikevell følt en så stor glede når jeg har lest en bok eller sett en film.
  Det viste seg at det var din bok jeg fikk, og vil takke deg for den gaven du har gitt oss som har lest den vakreste boken noen gang skrevet.

  Godt nyttår Gunnhild :)

  SvarSlett
 18. Som så mange andre har kommentert, har jeg også lest boken din. Selve historien i seg selv burde være nok til å sette i gang følelser hos hvem som helst, men det er også den fantastisk gode skrivingen din som gjør den så utrolig. Måten du og familien din gikk gjennom det hele på er beundringsverdig. Du gjorde vel det som krevdes av deg, men det skal mye mot, viljestyrke, omsorg og krefter til for å gjøre det.

  Når jeg nå fyller 18 år i slutten av januar, skal jeg bli både blodgiver og benmargsdonor. Takk til deg for at du gjorde meg oppmerksom på at det er noe jeg kan gjøre for å hjelpe, og for at du delte historien din med meg. Den vil ikke glemmes.

  Malin, 17

  SvarSlett
 19. Takk og takk og takk.
  Og så bra; med åpne dører og blodgiving :)
  Jeg skal gi min halvliter neste uke.

  SvarSlett
 20. Hei.Vil ønske deg et riktig Godt Nytt år.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 21. Godt nytt år til deg også, Bodil

  SvarSlett
 22. Hei!

  Jeg er en ungdomsskoleelev, og har lest Idas dans. Nå har vi fått oppgave om å holde foredrag om en bok vi har lest, og jeg lurte på om det var greit at jeg skrev om Idas dans? Vi må også si litt om forfatteren av boka, er det ok for deg? Jeg har lest boken 2 ganger, og gråt begge gangene i slutten, den er nydelig, tusen takk!

  SvarSlett
 23. Bare skriv du, Anonym. Og lykke til.

  SvarSlett