onsdag 24. november 2010

God 24. ...ember!

Julaften-tjuvstarten er i gang.
Ribba står i kjelleren og godgjør seg med salt og pepper, før den skal i ovnen og spre julelukt. Sammen med røkelsen som allerede er fyrt opp. Fjorårets julemusikk durer og går på cd-spilleren på kjøkkenet. Nå skal adventsstakene frem. Hvert lys skal tennes. Bordet skal dekkes. Jeg har kjøpt julestjerner, både store og små. Det er jul... nesten jul. Her blir det 24. ...ember!
Hvorfor?
Fordi det er åttende gang vi feirer akkurat denne dagen. 24. november ble Idas siste "julaften". Hun døde av leukemi tre uker senere.
Men dette er ingen trist dag. Den er vemodig, men det er en god dag. En dag å være glad i hverandre. En dag å samles, å spise julemat, å snakke, å le, og å tenke gode tanker om Ida, og hverandre.
Alle kommer, som tidligere år, de vi er aller mest glad i; Idas søsken med partnere, og Jonas.
Det skal bli en fin dag, og en fantastisk kveld.
God 24. ...ember!

Og psssst: Jeg ser at Kongoinnlegget mitt var til stor interesse.
Har dere sovnet? ...

31 kommentarer:

 1. God 24. ...ember, Gunnhild! Jeg har fulgt bloggen din i lang tid, men det var først for et par uker siden jeg faktisk leste Idas Dans. Den var så god! Jeg har selv et svært godt forhold til min mor, og det var ikke vanskelig å se at slik var det også mellom deg og Ida. Det virker som du har en fin familie og gode mennesker rundt deg. Takk for at du stadig har styrke til å skrive inspirerende ord, og at du deler dine opplevelser med oss! Dette har du nok hørt en million ganger før, men jeg vil også si det. Jeg beundrer deg, Gunnhild! Håper dere får en fin julekveld i kveld.

  Hilsen Ida

  SvarSlett
 2. Tenkte på deg i dag morges: Nå er sikkert Gunnhild i gang med ribbe og stearinlys og julemusikk :-) Så for meg stuen i Maries vei og siden har gode minner strømmet på :-)

  Håper dere får en god kveld med masse latter og varme. Kos deg med forberedelsene :-)

  SvarSlett
 3. God 24...ember! Var veldig fine ord, ble rett og slett litt rørt! Kommer til å tenke på dere i dag..
  Håper dere får en koselig julekveld fylt med fine øyeblikk!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Høres veldig fint ut. God 24. ...ember!

  SvarSlett
 5. Gode ønsker til Mariesvei i dag. Jeg har lest Idas dans nå nylig - for første gang. Takk for at du skrev den.
  Vi vet jo ingen av oss hvor lenge vi får være med. Vi får fylle livet med liv og glede og være sammen - tett sammen - så lenge vi får.
  Klem

  SvarSlett
 6. God 24 ...ember! Håper dere alle får en fin feiring sammen og tar vare på hverandre!

  SvarSlett
 7. Hei Gunnhild!

  Det er første gangen jeg er innom bloggen din, som forøvrig er kjempefin. Kom via fra Storlien.

  Jeg ønsker dere virkelig en fin og koselig kveld. Med savn, glede og minner.

  klem

  SvarSlett
 8. God 24. ...ember til dere! <3

  SvarSlett
 9. Jeg tenkte faktisk på det i dag. Har lest boka så mange ganger at jeg har liksom alle datoene i minnet. Håper dere koser dere masse med god mat og gode minner, tviler ikke på at stemningen blir god med så mange flotte mennesker som det du har i din familie. Veldig hyggelig å høre at også Jonas får ta del i dette.. Det ville nok Ida vært glad for.

  Ha en fin aften, fine folk!

  SvarSlett
 10. God 24. ...ember! <3 Jeg tror virkelig på at dere koser dere i dag. Det er en fin tradisjon dere har laget. En fin dag å minnes det som har vært, se fram mot det som kommer - og ikke minst, bare være. Sammen. Ønsker dere alt godt, Gunnhild.

  SvarSlett
 11. God 24...ember! Jeg tenker på deg hver dag av en eller annen grunn, det er nok fordi jeg ble så revet med av boka di! Kjempefint å se at dere har gjort dette til en tradisjon!
  Kan se for meg hvordan det ser ut hjemme hos dere nå, det skulle jeg gjerne opplevd live en gang ;)
  Håper alt står bra til og håper dere koser dere sammen i kveld!
  klem :)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for hyggelige hilsener og gode ønsker, alle sammen. Vi hadde en fantastisk 24. ...ember. Nå er det et helt år til neste gang.
  Men vi kjører jo en julafen til først. Om en måned :)

  SvarSlett
 13. Jeg håper dere hadde en strålende 24....ember. Og så vil jeg gjerne takke deg for at du viser at det går an å skape fine tradisjoner ved å tenke litt utenfor det sedvanlige oppsettet:)
  Og til slutt, Kongo...ærlig talt, den der advokaten kan ikke være helt frisk i tankegangen?

  SvarSlett
 14. Håper dere hadde en nydelig 24... ember! Jeg følger fortsatt med, om enn med et halvt øye. Eksamen er om en liten uke, så et og et halv øye må nesten være på lovsamlingen ;)

  SvarSlett
 15. ((( Klemm )))
  Det ble nok en spesiell dag for dere sikkert.
  Mine tanker gikk denne dagen også til Kristiansund og til familien til Regine Stokke, som døde av kreft 3.12.09. Hjemme hos dem feiret de julaften 24.november i fjor siden Regine var så syk at som hun selv skrev på bloggen, ikke trodde hun levde til jul.

  Det har blitt en dag å minnes to flotte unge jenter dette. Ida og Regine vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. De to bøkene som omhandler de unge jentene, er meget sterke og burde vært pensum for folk som skal utdanne seg for å jobbe i helsevesenet.

  Klem og gode ønsker fra Justina

  SvarSlett
 16. Jeg håper dere hadde en flott 24....ember. Med mange gode minner og godt selskap:)

  W

  SvarSlett
 17. Jeg tenkte på dere den 24.... ember. Boka di gjorde veldig inntrykk og jeg tenker ofte på det du skrev. Håper dere hadde en fin dag :-)

  SvarSlett
 18. Nå har jeg akkurat lest ferdig Idas dans. Kjøpte boken i går. Har ikke greid å legge den fra meg. Jeg gråt meg igjennom de 300 sidene. En helt fantastisk bok! Måtte rett på nettet for å se om jeg kunne finne et bilde av personene jeg har nettopp lest om. Ida var utrolig vakker, akkurat som du skrev!

  Helt uvirkelig at noe sånt plutselig kan skje med en ung jente. Jeg selv er 22 år og fikk vite for 3 uker siden at jeg har kreft i skjoldbruskkjertelen. Legene forteller meg at det er den mildeste formen for kreft og ved en operasjon så vil jeg bli helt frisk igjen. Men jeg legger meg med vonde tanker hver kveld; Hva om de tar feil? Hva om det er mye værre enn de sier? Kanskje den vil spre seg...

  Jeg får prøvesvarene tilbake i slutten av uken. Krysser bare fingrene for at alt går bra!

  SvarSlett
 19. Så fint at dere hadde en fin 24. ...ember.

  Selv går jeg inn i julefeiringen med en taus "hold ut, hold ut, hold ut"-bønn til et familiemedlem jeg er glad i. Og kanskje også litt til meg selv.

  Kreft suger.

  SvarSlett
 20. Takk for varme tanker fra dere alle. Vi hadde en flott 24. ...ember, atter en gang.
  Vibeke; jeg forstår at du er redd. Det er en tøff beskjed å få. Når det er sagt, kjenner jeg flere både gamle og unge kvinner som har hatt den samme type kreft som deg. De lever i beste velgående. Og er friske. Jeg håper du nå har fått positive svar på prøvene dine, men krysser fingrene litt for deg likevel :)
  Lin: Ja. Kreft suger. Hold ut, og lykke til.

  SvarSlett
 21. HEI, GUNNHILD! JEG ER EN JENTE PÅ SNART 13 ÅR SOM SKAL HA EN BOKPRESENTASJON OM DEN BESTE BOKEN VI NOEN GANG HAR LEST PÅ SKOLEN. SOM DU SIKKER SKJØNNER HAR JEG VALGT IDAS DANS :) SITTER Å SKRIVER NÅ, SÅ ØNSK MEG LYKKE TIL :)JEG VIL BARE SI TAKK FOR EN HELT NYDELIG BOK,JEG SATT Å HYLGREIN I SENGA NÅR JEG LESTE DEN. KAN VISE ET LITE AVSNITT AV PRESENTASJONEN: MIN FAVORITT PERSON ER IDA, FORDI HUN ER EN STERK TENÅRING MED EN ENORM STOR SELVKONTROLL. HUN KLARTE Å KOMME SEG GJENNOM HELE KREFTPROSESSEN UTEN Å KLAGE PÅ ALLE MEDISINENE HUN FIKK. AT NOEN KAN HA SÅ MYE MOT RØRER MEG! SÅ IGJEN, TAKK FOR EN HELT FANTASTISK BOK!

  HILSEN INGVILD

  SvarSlett
 22. Hei Gunnhild.
  Jeg sitter her med tårer i øynene og med et minne om ei bok jeg aldri kommer til å glemme. Jeg er så takknemlig for at du valgte å dele det 14 måneder lange vinteråret med oss.
  Takk!

  SvarSlett
 23. Lykke til med bokpresentasjon, Ingvild.
  Og takk for fine ord, Vilde

  SvarSlett
 24. Håper dere hadde en flott 24.....ember,jeg tenkte på deg og familien din da,hadde nok en gang lest Idas dans,for hvilken gang vet jeg ikke.Har og fått min datter til å lese den,og hun syns som meg,at det er en av de beste bøkene hun har lest.Her er julestyret i full gang,med baking,all annen mat,jeg har en ting om at alt skal være hjemmelagd til jul,både leverpostei,sylte,rull,surkål etc,etc,så jeg koser meg verre:)har litt pakker og vasking igjen,som ikke er så artig:)Håper du og din familie har ei fin før juls tid.Stor klem fra Nord

  SvarSlett
 25. Jeg må si at boken din har inspirert meg. Har levet med sosialangst i 2 snart 3 år, og da jeg leste Idas Dans fikk jeg et helt nytt syn på livet. Å bli tatt med på en så rørende reise har gjort underverker for meg, jeg kommer meg mer ut om dagene og lever livet til det fulle, for hvem vet? Plutselig er alt over. Så jeg er evig takknemlig til deg, som delte denne historien med oss, og at jeg fikk sjansen til å lese den. leste den vel erdig på knappe dagen også, og jeg lo og gråt om en annen!

  Carpe diem har fått en helt ny mening hos meg.
  Tusen takk, hilsen ei på 17 år :-)

  SvarSlett
 26. RS: Leverposteien er laget, og i fryseren. VELDIG mange gleder seg til å få. Den er GOD!
  Tonelise: Det er sånne tilbakemeldinger som din, som rører meg så dypt. Takk. Jeg ønsker deg fortsatt gode dager, og god jul.
  Og ja, Carpe diem er ikke bare en floskel. Det er livsviktig å gripe dagen.

  SvarSlett
 27. Så godt å høre at dere at dere har gjort 24...ember til en tradisjon! Du er inspirerende, Ida er inspirerende. Har lest boka, og må jaggu lese den igjen. Carpe Diem er et livsmotto man aldri må gi slipp på.

  God jul til deg, Gunnhild! Og god jul til resten av gjengen i Mariesvei, og til Jonas :o)

  SvarSlett
 28. Tusen takk, Veronica. Og god jul til deg også.

  SvarSlett
 29. Håper du hadde en fin julaften. Fikk "Idas dans" i julegave av min søster i går, og er allerede over halvveis ut i boken. Med hånden på hjertet kan jeg si at tårene har rent flere ganger, og dette er nok den beste boken noen har skrevet, og den beste boken jeg noensinne har lest. Du får virkelig leserne dine til å kjenne på smerten, for du har så utrolig gode beskrivelser av det hele. Mine tanker er sendt til dere i denne julen, hilsen en jente på 15 år.

  SvarSlett
 30. Hei!
  Jeg ble ferdig med boka Idas dans i går, en utrolig fin bok, helt klart ev av de beste jeg har lest! Må si at tårene trillet store deler av boka.
  Ble så glad når jeg fant bloggen din og ser at alt er bra med dere.

  SvarSlett
 31. Elsa Mandt Johansen8. januar 2012 kl. 17:57

  Tårene mine var irriterende i store deler i boka, fordi jeg ikke så hva som stod videre! Takk for at du har delt din historie med andre. Man får virkelig et nytt perspektiv på livet etter å ha lest Idas dans.

  SvarSlett