mandag 22. november 2010

Kongo ... bare litt til ...

"Norge har sammen med andre land gått med på å slette gjelden til Kongo," leser jeg i gårsdagens Aftenposten. Kongos samlete gjeld til Norge er 130 millioner kroner.
Kongo er et fattig land på randen av sammenbrudd. Den jevne kongoleser eier ikke nåla i veggen.
Vi kan mene hva vi vil om u-landshjelp og ettergivelse av gjelden. En som åpenbart mener noe er de norske "Kongoguttas" advokat Furuholmen. Han er nemlig redd for at "Norge kan miste en viktig brikke i forhandlingene om fangenes videre skjebne."
Hva?!
Mener han at to norske idioteventyrere skal tas hensyn til når man mer eller mindre globalt bestemmer seg for å slette Kongos utenlandsgjeld?
Furuholmen synes at "timingen her er litt prematur" i forhold til videre forhandlinger i "Kongoguttas" sak.
Javel ...?!

Og ja, jeg vet jeg burde konsentrere meg om skrivingen. Men det er vanskelig når en liten avisartikkel klarer å hisse meg opp så vanvittig.

5 kommentarer:

 1. Her kan det rett og slett virke som om advokat Furuholmen blander kortene sine. Disse to sakene har jo ingenting med hverandre å gjøre. Jeg skjønne at situasjonen er vanskelig for de to, men å bruke u-gjelden til Kongo som pressmiddel for å frigi de to (sende de til Norge), og deretter snakke om hvor dårlig rettssystemet fungerer i Kongo...Er det bare jeg som ser et paradoks opp i det hele?
  Jeg tror veldig mange nordmenn lever som om "de er på film" når de er ute å reiser. På film ordner jo alt seg bare du er hvit i huden. Det forventes nesten.Jeg syntes det er noe lettsindig av disse to å reise ned dit og deretter klage over hvordan det er der.
  Selv håper jeg de to kommer seg hjem til Norge likevel. Jeg er jo på ingen måte for dødsstraff eller andre brudd på menneskerettighetene.La oss håpe de har lært noe.

  Takk for innlegg Gunnhild. En hver meningsytring er så viktig i dag. Jeg syns så alt for mange bruker bloggene sine (stemmene sine) til å skrive om siste innkjøp. Takk for at du har mer på hjertet!

  SvarSlett
 2. Glemte å legge til at jeg selvsagt er i mot dødsstraff og brudd på menneskerettigheter uansett hvor en befinner seg eller kommer fra. Hjelper ikke å bare ha dette på agendaen når nordmenn er utsatt.
  Er så lei medias dekning av hvor synd det er i oss nordmenn når vi reiser til land i "den 3.verden", oppfører oss som idioter og forventer at alt skal orde seg fordi vi er norske? Vi forventer jo at utlendinger skal ta konsekvensene av brudd på norsk lov (på norsk jord?).

  SvarSlett
 3. Åh, takk. Endelig. jeg begynte å lure på om jeg var den eneste som fremdeles er interessert i Kongo :)
  Og jeg er helt enig med deg. Er lei av bortskjemte nordmenn, som tror UD ordner opp hver gang de driter seg ut i utlandet.

  SvarSlett
 4. Joda er enig med dere jeg og. Men synes så ufattelig syndt på mødrene til disse "Kongogutta". Jeg håper virkelig de blir sendt hjem til Norge selv om de ikke virker som de "skarpeste knivene i skuffen" for å si det sånn...
  Og at ulandsgjelda slettes er da meget bra!
  Hurra for det!

  SvarSlett
 5. Det var nøyaktig det jeg også tenkte. Idiotisk å presse et land på grunn av pengene de skylder. Herr Furuholmen bør dra hjem å lese leksa si om forsvarstaktikker. For om planen hans var å presse de på grunn av gjelden så er han ... teit.

  SvarSlett