onsdag 30. juni 2010

På sommerjakt etter Nick

Sommer. Jomfruland.
Kan det bli mer sommer enn på Jomfruland ...
Morgentur på lys grusvei. Alle som møtes hilser og smiler.
Kyr med kalver lunter bedagelig langs veien.
Eikeskogen er grønn og vakker.
Kittelsen-tjernet dekkes gradvis av hvite nøkkeroser.
På kjøkkentrappen til Hovedgården sitter en sommerturist med sin kaffekopp.
Ingen motorlyder, bare fuglesang.

Men ingen sang fra Nick. Undulat Nick er borte.
Barnebarn Ida og jeg har hengt opp "savnetmelding" med tegning av rømlingen på grinden.
Til ingen nytte.
Nick har levd et godt undulatliv, er vi enige om. Nick har levd sine år med burdør og vinduer åpne.
Hos oss er ikke det avgjørende hvor lenge du lever, men hvordan du lever.
Nick har levd et godt liv.

Og her går jeg. Klapper sporadisk i hendene og roper på Nick. Og er kanskje i ferd med å oppnå status som øyas bygdeoriginal, for alt jeg vet.
Ved tårnet selger de nystekte vafler. Og femten kroner i lommen gir meg et "sommervalg": Vafler ved tårnet, eller VG på Hasselgården?
Jeg velger det siste.
Og nå er kaffen klar, VG er ferskt, vi skal snart steke våre egne vafler,

... og Nick forblir på rømmen ...

GOD SOMMER!!!

23 kommentarer:

 1. God sommer til dere også!
  Selv har vi hatt hytte utenfor kragerø i alle år, og Jomfruland er en obligatorisk plass om sommeren... :o) Kos dere!!

  SvarSlett
 2. Jeg blir så glad når jeg ser ett nytt innlegg fra deg, liker å lese det du skriver.
  Jeg har aldri kommentert før, men har fulgt med på bloggen din en stund.
  Ønsker deg og dine en riktig god sommer! :)

  SvarSlett
 3. Må si meg enig med Ingvild. Blir like glad for hvert innlegg. Og du skriver så bra.

  Til tross for at jeg ble matforgifta i Tyrkia og ligger hjemme på sofaen uten matlyst fikk jeg nå veldigveldig lyst på vafler, så takk for det ;) Og GOD SOMMER!

  SvarSlett
 4. God sommer. Har vokst opp med feriene på oldemors bardomsheim på Farsjø. Klart Jomfruland hører med. Kose dere masse:)

  SvarSlett
 5. God sommer til dere. Og god bedring til deg, Malin. Der kan du se; vafler gjør susen :)

  SvarSlett
 6. Kanskje har Nick tidenes sommer! :) Det håper jeg, at han boltrer seg i frihet og nyter livet - også bare dukker opp stille og rolig, like fin. Det er et savn, når de blir borte, slike venner ..
  Så er det godt å ha slike stunder med lesestoff og kaffe, og planløs tid :) god sommer! :)

  SvarSlett
 7. Jeger stygt redd for at en eller annen måke, eller skjære, har fått et eksotisk måltid.
  Men kommer Nick tilbake, står burdøren fremdeles oppe for han.
  God sommer til deg også, gutsy Embla :)

  SvarSlett
 8. Hører du på Reiseradioen? Der har de funnet en undulat .. men ingen eier :) Jeg vet ikke helt om avstandene stemmer, men kanskje kan det være ..? Dette var i Vestfold, mener jeg, hvis jeg ikke gikk i surr nå - mens jomfruland er Telemark? Men hvem vet - ville uansett tipse! Lykke til :)

  SvarSlett
 9. Takk for tipset, Embla. Men jeg tror nok ikke Nicks flyveegenskaper strekker seg til neste fylke. Og maratonetappen over "havet" i ett strekk er nok i lengste laget for den gulgrønne fjærballen.
  Ellers takk :)

  SvarSlett
 10. Kan tenke meg at Jomfruland er en perle - bare navnet sier meg at det er en god plass å være. Bodde selv på en øy i min ungsom og maken til plass fantes ikke :-)) Den gangen måtte vi over med båt - Idag er det både tunnel og mange flere fastboende og stadig flere badegjester....:-))

  Lykke til med prosjektet ditt forresten - håper skrivekløen vedvarer selv om du ikke befinner deg i Italia .
  Nerja (en liten by i Spania ) velger jeg som mitt fristed og verdens navle - der jeg henter krefter og overskudd til en lang vinter .

  God sommer Gunnhild !

  SvarSlett
 11. God sommer til deg også, Anne K. Jeg har venner som har leilighet i Nerja. Så da vet jeg hvor du er :)
  Det finnes ingen tunnell eller bro til Jomfruland, heldigvis. Vi må i båt. Men sommerturister blir det stadig fler av.

  SvarSlett
 12. Å , du sier ikke det :-)) Har du vært der selv noengang ? Nerja er en perle - desverre går ikke ferien ditt i år , vi har tilbragt de 7 siste årene der så nå prøver vi noe nytt , jentene må utvide horisonten litt :-)) For Nerja kan vi alltid komme tilbake til , da det er en leilighet der som vi kan låne. Fredag drar vi til Bulgaria.

  SvarSlett
 13. Har ikke vært der selv.
  God tur til Bulgaria.

  SvarSlett
 14. Jeg har akkurat avsluttet Idas dans. Jeg har tenkt på å lese den lenge, men har vært usikker på om jeg ville lese en bok om sykdom og død. Nå er jeg så glad jeg leste den. Den vekte meg opp. Gav meg tårer, men også latter og smil. Så mange sterke ord, men like mange vakre. Nå står den i bokhylla og lyser opp, den vil alltid minne meg på at vi må leve i dag. :)
  Ønsker deg og hele familien en god sommer:) Også til Nick, hvor hen han er.

  SvarSlett
 15. Høres ut som at dere har det herlig! Jomfurland må virkelig være en perle nå, ja. Om en liten uke drar jeg til fristedet/ene mitt/mine i Hornindal og på nordmøre. Håper værgudene er på vår side, for da er det ingen steder jeg heller vil være enn på en fjelltopp med utsikt ut over en lang fjordarm. Men jeg blir ikke overrasket dersom det blåser og herjer alle friukene. For noen steder jeg har valgt! Men det er ikke så farlig, vet du. Jeg har de viktigste rundt meg, i de fineste, gamle husene. Jeg har gode bøker, god mat og god stemning. Og et par universitetsbøker dersom jeg skulle få ånden over meg.

  GOD SOMMER, Gunnhild! Kos dere masse!

  Ps. Jeg fikk ikke bli blodgiver før jeg fikk blodtrykket en ti-tjue streker høyere. Men jeg fikk fin t-skjorte! Jeg er foreløpig ingen "hverdagshelt", men om et par år skal jeg undersøke om jeg har spist nok salt mat til å bli godkjent ;)

  SvarSlett
 16. GOD SOMMER Gunnhild! lenge siden jeg har kommentert nå, men innlegget ditt var både morsomt og litt trist da - godt å høre han levde med åpen dør mens han bodde hos deg! Jeg hadde min 3 mnd kontroll på riksen i går og beinmargen var frisk, så her har du ei gla dame! Espen (mannen min) og jeg overrakte sjekken fra fondet vårt til forskning på ALL og den var på 15.000,-, så vi får håpe den kommer til nytte. Jeg går også med litt tanker om å skrive ei litt "annerledes" bok om å få leukemi og leve med spøkelse - ei bok med "galgenhumor" og tips og råd...Har du noen råd om hvor jeg skal begynne tar jeg imot med STOOR takk!! Riktid GOOOD Sommer!!!

  SvarSlett
 17. Kjære Gunnhild! (kanskje litt rart å skrive kjære til en man ikke kjenner, men jeg føler jeg kjenner deg litt, gjennom idas dans).

  Fant bloggen din i dag på facebookgruppa "Idas dans":-) Ida er virkelig nyyydelig! Var godt å få ett ansikt til navnet, hun kler navnet sitt godt. Vakkert barn<3 Er så glad for å se at du lever videre, det hadde nok ida ønsket. Og så har du fått 6 barnebarn til, så koselig!!

  Jeg har både ledd og grått med din datter og deg, og aldri før har jeg greid å leve meg sånn inn i ei bok før. Ser alle bildene i hodet når jeg leser, du er en utrolig dyktig forfatter! Har også lest Regines bok, som jeg ser du skriver en del om, Ida og Regine var to tøffe jenter!!

  Leste lengre ned her at du blir litt sjenert av kommentarer rundt Idas bok. Forstår deg:) Men jeg måtte bare kommentere den likevel. Vi som ikke kjenner deg, forbinder deg liksom med Ida, og med boka.. Men du er jo så mye mye mer enn "bare" Idas mamma og forfatter.

  Håper du har det bra, ønsker deg og familien alt vel!

  SvarSlett
 18. Kunne du tenke deg å dele flere bilder av Ida med oss? Respekterer selvfølgelig om du ikke føler for det, du har visst delt ganske masse med oss fra før:)

  SvarSlett
 19. Anonym; takk for hyggelig tilbakemelding på Idas Dans. Og ja, det er viktig å leve dagen i dag. Som forøvrig er grå og blåsete her, og inviterer til pc-bruk :)
  Thale: Kanksje er fjelltopp-tur i solskinn får sving på blodet ditt. Jeg har gitt for oss begge i forrige uke. God tur og god sommer til deg også.
  Elisabeth S. Gratulerer med frisk marg! Det er en milepæl. Ja, skriv bok. Evt tips og råd kan vi ta senere. Nå er det sommer :)
  Linda: Takk for hyggelig kommentar. Ja Ida var et vakkert barn. Visste faktisk ikke at det var betydningen av navnet hennes.
  Jeg tror nok ikke at jeg kommer til å legge ut bilder av Ida eller søsknene hennes her. Dette er liksom en helt annen greie. Og barna mine er voksne og må bestemme selv hva de vil vise og ikke :)
  God sommer til alle, hvor dere enn befinner dere!

  SvarSlett
 20. Det har jeg full forståelse for Gunnhild:-)

  Mente ikke at Ida betyr vakker, hehe, mente at Ida er ett vakkert navn, og hun som bar navnet, altså jenta di, var vakker:-)

  SvarSlett
 21. Ja,ja ... Vakker var'a lell :)

  SvarSlett
 22. Jeg har lest Idas Dans utallige ganger, og den er like trist, røende og..skal man si morsom? Jeg beundrer virkelig deg, din familie og ikke minst Ida. Dere klarte å se det positive. Det er bra. =) God bok, og god forfatter. =)

  Har lyst til å dra til Jomfruland, bor/kommer fra en øy selv, men det er i Nordland. Veldig fint her. =)

  God sommer til deg og din familie. :D

  SvarSlett
 23. Takk til deg, Amalie, og fortsatt god sommer. Ja, Jomfruland er vakker, veldig vakker :)

  SvarSlett