tirsdag 1. desember 2009

Og pssssst:

Når vi først er i gang med blodgiving; hvorfor ikke melde seg som benmargsdonor?!
Benmargsgiverregisteret kan aldri få nok donorer.
En benmargstransplantasjon er ofte siste og eneste sjanse for overlevelse ved visse kreftsykdommer. Men benmarg er ikke bare benmarg. Det holder ikke med bare å finne en hvilken som helst donor. Margen må være så lik pasientens egen som mulig. Den må være vevsforlignelig. Ellers går han den sikre død i møte.
Sjansen for å bli innkalt er ikke stor, men jo større registeret er, desto bedre er muligheten for å finne en passende donor.
Min egen marg er dessverre gått ut på dato, ellers kan jeg love dere at jeg skulle ha stått øverst på listen.
Å bli benmargsgiver er enkelt: Du melder deg i blodbanken når du alikevel er der for å gi blod.
That's it. Enkelt, ikke sant?
Og folkens: Det er en blodgiverstafett på gang. MYK START leste innlegget mitt og satte igang er bloggstafett! Join the club!

Jeg blir så vældi begeistra!

19 kommentarer:

 1. Utrolig hva som kan skje når man blir begeistret! Nå har mammadamen og alt godt blogget om blodgiversaken. Fru Storliens innlegg er på vei. Tipset virrvarr også om saken, og hun skulle skrive et innlegg om det også! :-D

  SvarSlett
 2. Innlegget er postet, timen er avtalt. Og benmarg tenkte jeg å spørre om i blodbanken! takk for veldig bra initiativ - nå gir vi fra hjertet!

  SvarSlett
 3. Dette er bare så bra, folkens :)

  SvarSlett
 4. Det er så lett å redde liv at det nesten er latterleg. Køyr på!

  SvarSlett
 5. Skal blogge om blodgiving etter eksamen!

  Kommer også til å melde meg som beinmargsdonor.

  Dette angår oss alle sammen!

  SvarSlett
 6. OK, har ingen spesiell kommentar til de siste poster annet enn at jeg er enig! Vil imidlertid bryte en "bloggregel" og gjøre litt reklame for egen blogg. Dette har kun det enkle formål i førjulsstria å henlede oppmerksomheten til noen musikkinnslag som kanskje kan "roe nervene" i en ellers stresset tid!

  SvarSlett
 7. Kom igjen folkens!! Gi blod og ikke glem å spørre om dere kan gi blodplater! - jeg har ALL og uten blod og blodplater hadde jeg vært død!Alle som gir blod redder liv! - kan jo melde dere inn i margen også, så ser dere viktigheten! Margen er foreningen for leukemirammede, støttemedlemmer taes imot med stor takk! Ellers vil jeg nok en gang takke for en fin blogg som jeg følger med på!

  SvarSlett
 8. Hei Gunnhild!

  For et flott initiativ. Kjempebra! Jeg har tenkt å melde meg både som blodgiver og benmargsdonor. Hvorfor ikke? Det er det minste et medmenneske kan bidra med til et annet. Du er som alltid like engasjert og oppfordrende til gode ting! Håper du har hatt en fin førjulstid til nå?

  Og ps: Nå har jeg tatt meg nok en runde med boken din, og tømt meg for snørr og tårer for en god, god stund. Den beveger meg like mye hver gang. Og det er god påminnelse om å leve her og nå, og ikke utsette noe og klage over bagateller. Og forresten; når vi er inne på boken, ”kvisthull”-utrykket skal jeg innføre også. Et fint utrykk, når man trenger pusterom og litt alenetid.

  God klem!

  SvarSlett
 9. WOW, dere. Nå begynner blogging å bli moro :)
  Takk for at dere tar utfordringen.
  Har vært i Brumunddal og holdt foredrag for kreftsykepleiere i dag. Det er mange som trenger både blod, blodplater og benmarg. Dette blir det god jul av :)

  SvarSlett
 10. Nei, så morro å høre at du har vært i Brumunddal. Jeg kommer jo fra Brumunddal, og her her nå om dagen. Hvor var det du holdt foredraget? Vet sikkert hvor det var, Brum er ikke særlig stort. Men akkurat passe :p Hehe!

  SvarSlett
 11. Jeg har lest Idas dans tre ganger, og jeg gråt like mye den første gangen som det tredje. Det er en utrolig fin bok som virkelig satt spor i meg! Ved å oppleve eller lese noe sånt, så forstår man virkelig hvor sårt og dyrebart livet er.. Og ikke minst hvor lite som skal til før det er snudd totalt på hodet. Tusen takk for at du delte alt med oss.

  SvarSlett
 12. Sindre: Det var min første gang i Brumunddal. Tømmerli tror jeg det het.
  Karoline: Ja det er ikke langt mellom suksess og fiasko. Og retningen på livet snur fort. Det er viktig å leve nå :)

  SvarSlett
 13. Bare et lite spørsmål. Er det mulig å bli benmargsdonor uten å være blodgiver?

  SvarSlett
 14. Det er jeg ganske sikker på er mulig. Men du må nok via en blodbank :)

  SvarSlett
 15. Ok. Takk for svar. Da skal jeg ta kontakt med en blodbank. Skulle gjerne gitt blod også, men jeg er for liten.

  SvarSlett
 16. Jeg har gitt blod siden jeg ble 18, men da jeg spurte om beinmarg fikk jeg høre dette: "det er så tvilsomt at du blir innkaldt, så det er det ikke noe poeng i at du registrerer deg som".. hallo?! Neste gang jeg ga blod spurte jeg igjen, og fikk skjemaer og brosjyrer med en gang.

  Bea: man må være blodgiver for å kunne gi beinmarg, eller stamceller.

  SvarSlett
 17. Nå har jeg både gitt blod og meldt meg som benmargsdonor, bra at du minner oss på hvor viktig det er!

  SvarSlett
 18. Så bra, Lill-Helen! Da regner jeg med at du også er blitt en ny verver :)

  SvarSlett
 19. Du er fantastisk Gunnhild, det må jeg bare få si :) I dag var jeg og ga blod for første gang, og jeg meldte meg også som benmargsdonor :)

  SvarSlett