onsdag 23. desember 2009

Juuuuuuuul

Jeg har ei vaska gølvet, men jeg har børi ved.
Nå sitter jeg i pysjen, og lar jula vær' i fred.
Den siste blogg før dagen, er det jeg driv' med nå.
Mens julehuset kviler - i kaos, rot og ...
(skriv inn det du synes passer)

Jeg har aldri vært noen langtidsplanlegger, men jeg er en jævel på å improvisere, og på "fort og gæli". Jeg stresser ikke hele desember, med kjøpepress og vasking av taklamper. Desember er min måned for refleksjoner, emosjoner, peisbål, levende lys, god mat, impulsiv vin på en mandag ...
Men - når dagene før dagen kommer, skifter jeg gir. Da blir jeg smertelig klar over hvor sent ute jeg er. Da er det bånn gass, og rot og kaos i juleheimen. Men jeg trøster meg med at jeg alltid kommer i mål. Hesblesende, javel - men i mål.
Og mens juleskinka er i ovnen, og ribba venter på tur, fyker jeg innom kontoret mitt for å sende julehilsen ut i "cyberspace".
God jul til dere som legger igjen så mange gode, varme, hyggelige, morsomme kommentarer på min relativt nye blogg.
God jul til alle dere som skriver så pent om Idas Dans.
God jul til dere som gleder dere til gode dager sammen med de dere er glad i.
God jul til dere som sliter med å leve.
God jul til dere som lurer på hvordan dere skal komme dere igjennom akkurat denne jula.
Husk; det er bare et par dager, så er jula over, og det er trygg hverdag igjen ...
Jeg gleder meg - til god mat og godt drikke, til julelukt og god tid. Og ikke minst; jeg gleder meg til å være sammen med mann, barn og barnebarn som jeg er så glad i. Og med deg, Thea.
GOD JUL!
... og nå: svalestup, eller mageplask, rett inn i julekaoset :)

14 kommentarer:

 1. Takk for alle gode ord, Gunnhild!

  Håper dere får en kjempefin jul og at 2010 blir et godt år med masse inspirasjon og blogging!

  SvarSlett
 2. Ønsker dere en riktig god jul:)

  SvarSlett
 3. Kjære Gunnhild!

  Ønsker deg og dine en Riktig god jul og alt godt for det nye året! Setter så pris på bloggen din og dine gode, kloke og inspirende innlegg! Juleønsker og juleklem fra Silje

  (FATTER IKKE HVORDAN JEG SKAL FÅ VEKK ANONYM!!)

  SvarSlett
 4. Jeg ønsker dere en kjempe fin julefeiring:)

  Wib.

  SvarSlett
 5. God Jul til deg og :-) og godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Tusen takk.. jeg gleder meg faktiskt til jul jeg å nå... gleder meg til å se dere igjen.. sees i morgen..

  SvarSlett
 7. God jul til deg også Gunnhild! Håper du kommer i heseblesende i havn, og er snart klar for å nyte late dager med familien din! Det er så bra så bra at du har begynt å blogge! Skål for lillejulaften!

  SvarSlett
 8. God jul til deg også!!!
  Mange klemmer fra ei
  -som elsker Idas dans....
  -som gleder seg til gode dager sammen med de jeg er glad i....
  -fra Aina:)

  SvarSlett
 9. Jula er tøff for oss som mangler en, og særlig for første gang. Ifjor hadde vi et stort fullpyntet juletre og nisser overalt, i år har vi et skrantet tre med litt pynt og jeg har satt fram 3 nisser, bare for at vi skal ha litt.
  Det er vakkert ute denne julekveldsmorgenen, det snør stille og trærne står tunge av julesnø.
  Jeg sitter inne og teller ned til det skal bli januar og hverdag igjen.
  Men vi skal vel klare det på et vis.

  Ønsker deg og familien din en fin jul

  fra Torhild

  SvarSlett
 10. Hei Gunnhild!
  Jeg er akkurat ferdig med å lese Idas dans, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si, men jeg føler at jeg må si noe. Jeg har aldri lest noe så rørende i hele mitt liv! Jeg begynte å gråte på side 15, og gråt meg videre gjennom hele boka. Det betyr at jeg har grått de siste 3 timene, men nå føler jeg meg sterkere. Ikke bare har Idas kamp rørt meg, men også din kamp. Jeg må berømme deg for hvor sterk du er, og jeg er sikker på at når Ida sa "Mamma, du er pen", så mente hun ikke bare på utsiden, men også på innsiden. Gjennom boka virker du som et så genuint vakkert menneske! Måten du håndterte alt på er ikke annet enn beundringsverdig, og jeg vet ikke hva godt jeg skal si for å skryte av deg og din familie. Jeg håper ikke jeg riper opp i noe ved å skrive dette, for det er absolutt ikke meningen. Jeg tror Idas historie krevde sin egen lille sorgprosess av meg også. Jeg kommer til å tenke på deg og Ida, både i motgang og i medgang.
  Hilsen Ane, 19 år

  SvarSlett
 11. God (heseblesende) jul :)

  Oppdaget bloggen din for en liten tid tilbake, og jammen har jeg ikke fulgt den siden. Du skriver på en utrolig god og fengende måte, og jeg kan ikke gjøre annet enn å smile og nikke på hodet av det du skriver.

  I sommer spurte min mor meg om jeg hadde lest Ida`s dans... Da jeg ikke hadde det, kom det en glose i klartekst om at det måtte(!) jeg bare se å hive meg rundt og gjøre. Så jeg gjorde som mamma sa (som jeg stort sett alltid gjør ;)), og leste den.
  Jeg sier ikke mer...
  Eller jo, det gjør jeg... Jeg har så mye jeg vil si om denne boka, men skal holde meg kort ;)
  Jeg kan i hvert fall si, med hånda på hjertet, at det er den aller beste (og verste) boka jeg noen gang har lest. Maken til gripende historie og levende fortellerevne har jeg ikke vært borti noen gang. Hverken før eller siden. Samboeren min har nå også lest den, og han var helt skakkjørt når han lukket boka. Og den har blitt lest av oss begge flere ganger i ettertid. Tar den stadig frem. Kan ikke en gang forestille meg hvordan dere hadde det. Dette er ikke noen forunt. Men jeg må si at du fremstår som en utrolig sterk dame. Imponerende sterk. Den er en virkelig tankevekker. Det er jo ille at man skal måtte få slike historier "tett på" før man virkelig tenker igjennom hva som virkelig betyr noe her i livet, men sånn er det.. Og til det vil jeg bare si takk. Takk for at du delte denne historien med oss. Takk for at du får føttene mine ned på jorda når jeg tar meg selv i å klage over uviktige ting. Og takk for en knakende fin blogg!

  Fortsatt god jul og godt nytt år til deg og dine :)

  Agneta

  SvarSlett
 12. Hei Gunnhild.

  Jeg vil bare slenge meg på alle lovordene jeg finner her om boka di. Under juletreet i år lå nettopp den boka og ventet på meg, og jeg må ærlig innrømme at jeg slett ikke fikk gjort noe annet i dagene etter julaften enn å lese om den sterke, flotte familen din. En vakker bok, og deilig ærlig om alt som livet har å by på, både av gleder og sorger. Takk for en fantastisk leseropplevelse, og takk for at du turte å dele livet deres og Idas liv med oss. Det gjorde virkelig inntrykk på meg! Min mor leste boka da jeg var rundt den alderen din Ida var da hun ble syk, og siden da har hun snakket om boka som en av de beste hun har lest. Ikke så rart kanskje, så gjorde nok både alderen min og din Idas og vårt felles navn at det ble spesielt sterkt for mamma. Takk for en nydelig bok!

  Vil ønske deg og dine en flott jul videre og et gledelig nyttår!

  klem fra Ida

  SvarSlett
 13. En jævel på å improvisere... *humre humre* Kjenner med igjen i mye av det du skriver.

  Håper romjula behandler deg pent, og at du får et fargesprakende 2010, damen :)

  *klem*

  SvarSlett
 14. Takk til alle. Jeg kom så avgjort hesblesende i mål denne gangen også. Jeg må innrømme at jeg lille julaften ikke for mitt bare liv kunne huske koden på visakortet mitt. Men det skyldtes nok et blodsukker som var på frysepunktet. Som igjen gjorde at hjernen, omtrent på størrelse med en uttørket ert, lå og slang i bunnen av bakhodet.
  Nå er jeg klar for nytt år, nye lodder og nye gevinster :)
  Visakortet mitt er også klart for nytt år. Jeg husker koden min igjen.
  ... og hjernen er forhåpentlig litt større enn en ert

  SvarSlett