torsdag 22. oktober 2009

Influensarapport fra Svinesund

Det må være et mirakel.

Jeg kjenner 6 personer som har overlevd svineinfluensa! Datter, svigersønn og fire barnebarn (i alder 6 mnd til 7 år) er ute av karantene i morgen. They are alive!

Svineinfluensahysteriet når daglig nye høyder. Fastlegers telefonsystem bryter sammen. Venteværelser er stappfulle av livredde mennesker som vil være først i køen når vaksinen er tilgjengelig. Alle nyhetsmedier spyr ut dommedagsinformasjon. Norge er landet i Norden med flest dødsfall! Vi anbefaler alle å la seg vaksinere! Klasserommene er tomme for elever!

"Det er en influensa!" fnyser min datter, som nå er frisk igjen. "Ikke svartedauen!"

Det er klart vi anbefales vaksine. Verdens rikeste land har kjøpt opp det som er av influensavaksiner. De må jo sørge for å få avsetning på den.

Jeg kan melde om at 7 vaksiner er til overs. Min datters familie trenger den ikke, og jeg har stor tro på egen overlevelse. Dessuten synes jeg det smaker litt dritt: At jeg, som er velfødd, med tak over hodet og rent vann i springen skal vaksineres mot en skarve influensa. Jeg har møtt flotte, sterke mennesker på den andre siden av kloden. Der to norske idioter sitter fengslet. (Jeg kunne ikke la være ;) Mange, svært mange av de jeg traff lever ikke lenger. De er døde av banale sykdommer, som det finnes både vaksiner mot og behandling for. De får verken vaksine eller behandling.

Jeg kjenner allerede symptomer på svineinfluensaen. Jeg er litt kvalm ...

8 kommentarer:

 1. Hei Gunnhild

  Kjenner deg ikke. men følger bloggen din av og til, og har tidligere kommentert med underskriften Journalist.
  Vil bare si at du skriver veldig godt. Og har gode og vettuge betraktninger. Er dessuten herlig å lese at det er flere av meg som kaller toskene i Kongo for idioter. Blir kvalm av selvmedlidenheten deres.
  Ønsker deg en super dag, med eller uten influensasymptomer;-)
  Hilsen Catharina

  SvarSlett
 2. Hei Catharina journalist.
  Influensasymptomene mine er nok mest trigget av dumme avisoverskrifter.
  Nå skal vi bruke weekenden til å skjemme bort en flott og tøff datter, som endelig er ute av selvpålagt karantene :)

  SvarSlett
 3. Hei! Fant din blogg via argus37. Ble litt overrasket over kun en "ekstern" kommentar på akkurat dette innlegget. Kanskje folk er totalt lei av hele greia.
  Det som trigget min kommentar var din setning "De må jo sørge for å få avsetning på den."
  06.11 dukket det opp skriverier som kunne fortelle at det planlegges en ny massevaksinasjon neste år;
  "Strategien baserer seg på tester som indikerer at vaksinen gir svært god beskyttelse mot svineinfluensaen og at en ny dose neste år kan beskytte den som er vaksinert i inntil 10 år." Det kaller jeg plan for å å få avsetning, ja...

  SvarSlett
 4. Ja, Arvid. Jeg lar meg hisse opp av dommedagsprofetier fra helsemyndigheter og media. Mener de virkelig at ikke vi velfødde nordmenn skulle tåle en influensa?
  Jeg synes nok også at den nærmere milliarden kunne vært brukt bedre. :)

  SvarSlett
 5. Jeg er så enig i det du skriver her. Svineinfluensahysteriet gjør meg nesten syk. Selv har jeg hatt svineinfluensa, og ja, det var veldig kjedelig å ligge hjemme med smerter og feber, men jeg var aldri redd for mitt eget liv. Hver dag kommer det nye saker i avisene og på TV om denne grusomme pandemien. Jeg kan ikke fatte det. Dødligheten er 0.4% eller noe slikt, det er det samme som vanlig influensa. Mange mange mennesker dør av vanlig influensa hvert år, men nå som ordet svin har kommet forann influensa er det store farer for verdens befolkning. Alle tar vaksiner og kjøper tabletter.
  Jeg kjenner nesten flere som har blitt ordentlig syke av vaksina enn av influensaen.
  Nå må hysteriet stoppe, fokuser heller på noe som er virkelig farlig!

  SvarSlett
 6. Jeg er helt ening med deg, Anette. Denne nokså ubegrunnete frykten gjør noe med livskvaliteten vår. Hvordan skal det bli når vi virkelig står overfor fare? ...

  SvarSlett
 7. Nå er det sånn for meg iallfall at jeg vaksinerer meg for andre og ikke meg selv. Jeg vaksinerer meg for de andre som kanskje ikke kan vaksinere seg, f.eks et nyfødt lite barn.

  SvarSlett
 8. susan; Nå har hele influensa- vaksine-bråket gått så langt at vi snart ikke vet hva vi skal tro. De som bestemmer seg for å la seg vaksinere, gjør det, uansett årsak. Og de som har bestemt seg for å la være, gjør det. Jeg kommer ikke til å la meg vaksinere. Men jeg kan love at jeg heller ikke kommer til å smitte noen. Man er ikke smittsom før symptomene melder seg. Og merker jeg noe som helst, kommer jeg til å trekke meg tilbake til kvisthullet mitt, og bli der inntil jeg er frisk og ufarlig :)

  SvarSlett