onsdag 19. august 2015

Det er skummelt ...

… å utgi ny bok.
I går var jeg i møte med redaktøren min og en fra markedsavdelingen. Vi skulle snakke om pr og pressemelding - hvordan "Fordi jeg er gammel nok" skal markedsføres. Det er unektelig forskjell på det å hete Lindell og Corwin. Jeg blir ikke nedrent av presse og journalister. Både Lindell og en del andre står langt foran meg i den køen. Likevel er jeg og alle andre "småfisker" avhengige av å sees. Folk må vite at det faktisk kommer en ny bok, om kun to uker til og med.
Hva er jeg redd for? Kanskje aller mest at det ikke skal skje noe - at boken faller platt til jorden uten en lyd. Jeg synes jo selv at jeg skriver om viktige tema. Blant annet om hvor vanskelig det er å leve godt i et samfunn der det kan virke som om det er forventet at man skal være slank, flink, pen, interessant og ung - hele livet. Et samfunn der vi blir tutet ørene fulle med hvordan vi skal optimalisere hverdagene våre, forbedre vårt potensial gjennom helvetesuker, eller bli lykkeligere med glatt hud og dyre vesker.
Det er skummelt å gi ut bok. Jeg stikker hodet mitt relativt langt ut i denne og er forberedt på å kunne få det kappet av. Men selv det er bedre enn total stillhet.
Jeg er også redd for at folk skal tro at det er en ren gamlisbok. Den er skrevet for oss alle. "Jasså - du er blitt 40 år, du begynner å bli gammel, skjønner jeg." "Hun er jo en veldig ung 80-åring". Boken kan leses av alle - fra 20 til 100. Av den gamle 40-åringen og den unge 80-åringen.
Jeg gleder meg til den 3. september, men fy flate som jeg gruer meg.
Det er nok en ny baby - ta godt imot den… ikke "fordi jeg fortjener det", men kanskje "fordi jeg er gammel nok"?

9 kommentarer:

 1. Kjære Gunnhild ☺️

  Jeg er en av de som vil ta godt imot boken din, og jeg gleder meg. Jeg har selv gitt ut 1 bok, og vet ikke om jeg orker påkjenningen med det å gi ut ei bok til. For det er tøft å gi ut personlige bøker. Derfor synes jeg du er tøff som nå gir ut bok 3!! 😃📓
  Vær stolt, Gunnhild 😊

  Ser frem til utgivelsen 🌷

  Med vennlig hilsen Linn

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Linn Kathrine. Jeg har googlet deg og har vært innom bloggen din. Jeg vet at du er en skikkelig tøffing selv. Jeg er imponert. En klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Gunnhild 😊 Da har jeg lest boken din, nr 3, og jeg er nok en gang imponert! Du skriver engasjerende, og veldig godt. Du greide det!! Veldig tøft gjort. Den boken var veldig lærerikt, så mange kloke betraktninger som en tar med seg videre. Tusen takk for ei flott bok. Håper du har fått vel fortjent ros og tilbakemeldinger på den ❤ Du er tøff 😊 Tusen takk for fine ord selv ⚘
   Linn

   Slett
  2. Kjære Gunnhild 😊 Da har jeg lest boken din, nr 3, og jeg er nok en gang imponert! Du skriver engasjerende, og veldig godt. Du greide det!! Veldig tøft gjort. Den boken var veldig lærerikt, så mange kloke betraktninger som en tar med seg videre. Tusen takk for ei flott bok. Håper du har fått vel fortjent ros og tilbakemeldinger på den ❤ Du er tøff 😊 Tusen takk for fine ord selv ⚘
   Linn

   Slett
 3. Hei Gunnhild.
  Jeg er en (av de nok veldig, veldig mange) som kommer til å kjøpe boken din. Har lest de to første bøkene du har gitt ut, og de begynner nok å bli ganske slitte i permene nå. Jeg setter veldig pris på måten du inkluderer oss som lesere i livet ditt, at det føles som jeg nesten står ved siden av deg og familien din når jeg leser bøkene. At du setter ord på og belyser ting som det ikke snakkes så høyt om, som for eksempel sorg. "Idas dans" har hedersplassen i bokhyllen min. En historie som berører alle følelsesaspekter, fra latter til gråt. Fordi historien i seg selv bringer det fram, men også på grunn av måten du skriver på, som trekker leseren inn i boken og sammen med deg og familien din på. Ved siden av den boken, står "etter dansen". En bok som har fått meg til å tenke og reflektere mye. Som har lært meg at det ikke er så farlig å ta en titt i ryggsekken man bærer med seg. Selv mistet jeg faren min i kreft, og jeg har aldri tenkt over hva dette med sorg innebærer, før jeg leste boken din flere år etter.
  Du skriver om ting som betyr så mye, som folk trenger å høre. Ting som er viktig. Det er vel mer en Lindell gjør? :)
  Mvh Therese.
  PS: Du er rå! Har stor tro på deg!

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Therese. Jeg håper inderlig den nyeste boken (som jeg nå har på bordet mitt :) lever opp til forventnigene dine. Jeg stikker hodet mitt ut her og det er skummelt skjønner du. Da gjør det godt med en som deg i heiagjengen. Takk. Og psssst: I dag skal jeg på hagefest med Lindell. Kan jeg referere til deg? ;)

  SvarSlett
 5. Denne skal jeg lese! Gleder meg:-)

  SvarSlett