torsdag 22. desember 2016

GOD JUL


Julaften er to dager unna.
Jeg tror jeg har god tid. Det tror jeg alltid, ennå en dag – før det braker løs.
I morgen skal treet inn, stuen skal julepyntes og røkelsen tennes, før vi går til gode venner for å ønske hverandre God jul, tradisjonen tro.
Julekvelden kommer til å bli varm, fin og kaotisk – som vanlig. Med barn som er like fruktbare som foreldrene blir vi mange: 17 vakre sjeler til bords.
Vi skal gjøre alt man ikke lenger skal ha lov til å gjøre – bortsett fra starten på formiddagen med grøt, mandel og saft. Men fra da av skal vi være politisk ukorrekte helt til natten senker seg. Vi skal gå til julegudstjeneste, før vi drar på kirkegården for å tenne lys hos dem vi elsker og savner. Vi skal ha øl og dram til ribba, uten at vi skal rave rundt og skremme barna. Vi skal gå rundt juletreet og synge ett vers av alle julesangene, inklusiv Deilig er jorden. Vi skal pakke opp julegaver vi egentlig ikke trenger. Barna skal bli overrasket, skuffet og glade.
Når natten kommer skal ektemann og jeg sparke av oss skoene, henge opp bunaden og trekke i joggedress og rydde de siste restene. Så skal vi sette oss med bena på bordet og glede oss over hvor heldige vi er som bor på denne rike enden av kloden og har en familie som er glad i hverandre.
Og nok en gang skal jeg tenke at vi ikke nødvendigvis skal ha dårlig samvittighet fordi vi kan fråtse i materielle goder og kjærlighet, men at vi skal være pokker så takknemlige og klar over hvor heldige vi er og hvor godt vi har det.  
Og jeg tror ingen kommer til å ta skade av verken juledrammen eller julegudstjenesten – ei heller Deilig er Jorden…


Så til alle: En riktig god jul og et fredelig og godt nytt år!

4 kommentarer:

  1. Jeg er 29 år gammel og har fått diagnosen brystkreft, enkel behandling og en lignende historie, bortsett fra min første aksept som avvisning av urtemedisin. Jeg var ikke en del av Perseid-bevegelsen og bygde egentlig ikke forhold til noen av dem, jeg trodde bare på deres drift. Jeg sier dette fordi det var under bruken av Dr. Itua urtemedisin at jeg nå attesterer at urtemedisin er ekte, fytoterapi Dr. Itua helbredet brystkreft min som jeg led i 2 år. Dr. Itua urtemedisin er laget av naturlige urter, uten bivirkninger, og lett å drikke. Hvis du har samme brystkreft eller en hvilken som helst type menneskelig sykdom, inkludert hiv / aids, herpes, kreft i eggstokkene, kreft i bukspyttkjertelen, blærekreft, prostatakreft, glaukom., Grå stær, makular degenerasjon, hjerte- og karsykdommer, autisme, lungesykdom. Forstørret prostata, osteoporose. Alzheimers sykdom, hjernekreft, spiserørskreft, galleblæren kreft, svangerskaps trofoblastisk sykdom, kreft i hode og nakke, tarmkreft, nyrekreft, melanom, mesothelioma, multippel myelom, nevroendokrine svulster, Hodgkin lymfom, kreft i munnen, eggstokkreft, Sinuskreft ,, Bløtvevssarkom, ryggmargskreft, magekreft, testikkelkreft, kreft i halsen, kreft i skjoldbruskkjertelen, livmorkreft, vaginal kreft, kreft i lungene, psoriasis, tachsykdommer, lupus, enddomertil kreft, cerebrovaskulære sykdommer,
    Demens.lungskreft, hudkreft, testikkelkreft, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSER, HEPATITIS, INFERTILITET KVINNER / MAN, KONTAKT E-post / WHATSAPP: Eller drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

    SvarSlett
  2. Jeg vil dele med dere alle her om hvordan jeg får lånet mitt fra Herr Benjamin som hjalp meg med et lån på 400 000,00 euro for å forbedre virksomheten min. Det var lett og raskt når jeg søkte om lånet når ting ble grovt med virksomheten min. Benjamin gir meg lån uten forsinkelse. her er Mr Benjamin e-post / whatsapp-kontakt: +1 989-394-3740, lfdsloans@outlook.com.

    SvarSlett